Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Nedēļas nogalē Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Kurzemes pārvaldes darbinieki, patrulējot Iļģuciemā, notvēra kādu pārīti, kuri veikalā bija nozaguši "Fiskars" nažu komplektu un "Lego City" komplektu, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Patrulējot policisti pamanīja satrauktu pāri, kurš iznāca no netālu esošā veikala un pēkšņi sāka skriet prom, cieši turot savas virsjakas.

Likumsargi nolēma pārbaudīt personu bēgšanas iemeslus. Viens no policistiem izkāpa no operatīvā transportlīdzekļa un skrēja personām pakaļ, dodot rīkojumu apstāties. Pāris atskatījās, taču turpināja bēgt.

Pēc brīža personas tika panāktas un apturētas. Kārtības sargi lūdza izskaidrot bēgšanas iemeslus, taču pāris savus rīcības motīvus nepaskaidroja.

Sarunas laikā pamanīts, ka personas ir manāmā reibumā, par ko liecināja sašaurinātās acu zīlītes, neskaidrā runa un nekoordinētās kustības.

Pie sievietes tika atrasts "Fiskars" nažu komplekts, bet aiz vīrieša virsjakas – "Lego City" komplekts. Jautājot par preču izcelsmi, pāris neko paskaidrot nevarēja un solīja panākt likumsargu atbrīvošanu no amata.

Uz aizdomu pamata par abu preču zādzību no netālu esošā veikala personas tika aizturētas līdz apstākļu noskaidrošanai.

Viens no policistiem devās uz veikalu, kur veikala pārstāve apstiprināja, ka pirms brīža divas personas veikalu apzagušas. Veikala darbiniece piekrita ar iesniegumu vērsties Valsts policijā, lai pāris tiktu saukts pie atbildības.

Personas tika aizturētas un izsaukti Valsts policijas darbinieki turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!