Foto: Publicitātes attēli
Svētku laikā vairākās Latvijas pilsētās uzdarbojušies vandaļi un zagļi – cietušas Ziemassvētku dekorācijas, Alūksnes muzeja svētku eglīte, kā arī Salaspils skvērā iestādītie Japānas ķirši.

Foto: Publicitātes foto

"Vēl vakar salaspilieši priecājās par pašvaldības "Facebook" kontā ievietotajām bildēm, bet jau šorīt kā spļāviens sejā bija naktī notikušais vandalisma akts, kas lika sažņaugties sirdij ne tikai salaspiliešiem, kuri vēl vakar priecājās par skaisto skvēru, bet arī tiem, kuri ir strādājuši, lai tas tāds būtu: nolauzti rudenī iestādītie Japānas ķirši," portālu "Delfi" informēja Salaspils novada domes pārstāve Lolita Balcerbule.

Viņa atgādina, ka Salaspils pilsētas rotāšana ir ainavu arhitektes Daigas Veinbergas ideju materializēšanās dzīvē. Pēc viņas ieceres ar īpaši izgatavotām "eglītēm" tika rotāts jaunais skvērs Rīgas un Miera ielas stūrī.

"Šie nelieši tiks atrasti un sodīti!" uzsver Domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars.

Salaspils aicina iedzīvotājus ziņot un sniegt informāciju, lai palīdzētu atrast Japānas ķiršu postītājus. Iedzīvotāji tiek aicināti zvanīt Salaspils pašvaldības policijai pa tālruņa numuru 67980033.

Foto: Publicitātes attēli

"Grinčs ir nozadzis mūsu Ziemassvētku eglīti!", liecina Alūksnes muzeja ieraksts "Facebook" kontā.

"Novēlam Grinčam priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu 2017. gadu!" tā novēl muzejs.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Alūksnes muzeja direktors Uldis Jaunzems, eglīte tikusi uzstādīta 10. decembrī, jo tad muzejā noticis svētku pasākums. "Šorīt eglītes pie muzeja vairs nebija," norāda Jaunzems. Viņš gan atklāj, ka muzejs nevērsīsies policijā par notikušo. "Sūtām tikai Grinčam sveicienus svētkos," tā uzsver Jaunzems.

Foto: Shutterstock

Vairāk nekā četrdesmit gadu garumā baušķenieks Edvīns Hegenbarts gadumijā priecēja lielus un mazus bērnus un viņu vecākus, ietērpjoties Ziemassvētku vecīša drānās, vēsta portāls "Bauskas Dzīve". Viņu bērni dēvējuši ne tikai par Ziemassvētku vecīti, bet arī par Salaveci un Santa Klausu.

"Pērn, 2015. gada nogalē, Edvīns savu Ziemassvētku vecīša tērpu aizlienēja kādam labam cilvēkam. No viņa mājas "projām aizgāja"sarkanās krāsas mētelis ar baltu apmalīti un cepure ar gaiši zilu pūkainu apmali, arī zābaki, balti cimdi, bārda, josta, sarkanas bikses, liels sarkans dāvanu maiss," ziņo "Bauskas Dzīve".

Portāls atzīmē, ka ir jau gads riņķī, bet aizlienētājs svētku tērpu aizmirsis atgādāt uz Edvīna māju Kalēja ielā.

"Ziemassvētki klauvē pie durvīm, un labsirdīgais aizdevējs ļoti vēlētos savu ekipējumu atgūt. Atdevējam žagaru nebūs, bet kāda garda piparkūka gan," informē "Bauskas Dzīve".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!