Foto: DELFI
Valsts policija (VP) šogad Rīgā aizturējusi vīrieti, kurš lielā apmērā uzpircis automašīnu detaļas un pēc tam sadarbojies ar autoservisiem, kuriem tās pārdevis, ceturtdien žurnālistiem pastāstīja VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Sozinovs uzsvēra, ka policijai izdevies šo faktu pierādīt un aizturēt iespējamo vainīgo personu – 1974. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau agrāk tiesāts par zagtu mantu uzpirkšanu.

Pie aizturētā likumsargi atraduši 144 automašīnu sāna spoguļu komplektus, 28 lukturu komplektus, bet turpmākajā izmeklēšanā policija konstatējusi, ka vīrietis sadarbojies ar pieciem autoservisiem, kuri šīs zagtās detaļas iegādājušies.

Šajos servisos policisti atraduši vēl 21 komplektu ar spoguļiem un sānu spoguļiem. Turklāt viens no šiem servisiem bijis nelegāls.

Rīgas Kriminālpolicijas priekšnieks žurnālistiem uzsvēra, ka ir ļoti grūti pierādīt faktu, ka persona zinājusi, ka pirktās detaļas bijušas zagtas. Sozinovs skaidroja, ka policija savā darbā saskaras gan ar servisiem, kur tiek pirktas un pārdotas zagtas auto detaļas, gan ar pašiem automašīnu un to detaļu zagļiem.

Likumsargi aicināja iedzīvotājus un automašīnu īpašniekus vērsties policijā un ziņot par aizdomīgiem cilvēkiem, kas grozās ap automašīnām, jo jaunākās paaudzes auto aizdzīšana esot vienkārša.

"Premium klases automašīnu aizdzīšana, izmantojot elektroniskās ierīces ir palikusi daudz vienkāršāka nekā vecu automašīnu aizdzīšana," rezumēja Sozinovs.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 314. panta 1. daļas un tajā aizvien turpinās izmeklēšana.

Procesuālās darbības, ko vēl veiks un ir veikusi policija, Sozinovs nekomentēja.

Rīgas Kriminālpolicijas šefs rezumēja, ka automašīnu zādzības un zādzības no automašīnām dažreiz ir kā cīņa ar vējdzirnavām, taču kopumā pērn Rīgas apkārtnē nozagts par 100 auto mazāk nekā iepriekšējā gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!