Foto: F64
Naktī uz piektdienu Rīgas Zemgales iecirkņa patruļpolicisti pamanījuši divus jaunus vīriešus, kuri stumj velosipēdu un nes divus maisus. Ielūkojoties cītīgāk, policisti pamanījuši, ka no šiem maisiem ārā rēgojas baznīcas biķeri.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka likumsargi piestājuši pie aizdomīgajiem jauniešiem un pajautājuši, no kurienes viņi ņēmuši šos priekšmetus. Puiši atcirtuši, ka tā neesot policistu darīšana un nekādus paskaidrojumus par šīm mantām viņiem neesot jāsniedz. Policistiem radušas aizdomas, ka priekšmeti varēti būt zagti, tāpēc likumsargi abus aizturējuši un iesēdinājuši policijas auto. Vēlāk izrādījies, ka vienā no maisiem atradās arī ziedojumu kastīte.

Policisti nolēmuši aizbraukt uz tuvāko baznīcu, kas atrodas Rīgas Kurzemes iecirkņa teritorijā, un pārliecināties, vai nekas nav nozagts. Baznīcā policistus sagaidījis priesteris, kurš secinājis, ka no baznīcas ir pazuduši divi biķeri, ziedojuma kastīte ar naudu, kā arī mūķenes velosipēds vairs neatrodas savā vietā.

Priesteris labprāt devies kopā ar policistiem uz iecirkni, lai sniegtu izmeklēšanā noderīgu informāciju.

Pašreizējā informācija liecina, ka noziegumu vīrieši izdarījuši naktī uz 24. februāri, ap pusnakti. Policisti skaidro, vai ļaundari tikuši baznīcā, jo bijušas atvērtas durvis, vai arī atmūķējuši slēdzeni.

Aizdomās turētie jaunieši dzimuši 1997. gadā un 1995. gadā un abi jau iepriekš vairākas reizes sodīti par laupīšanām un zādzībām.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Piektdien plānots lemt par drošības līdzekļa – apcietinājuma – piemērošanu abiem aizturētajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!