Motociklu "Yamaha FZS 1000", kuram policija pakaļ dzinās 27. marta vakarā Pārdaugavā, Rīgas pašvaldības policija naktī uz 28. martu atradusi Bieriņos, taču spēkrata vadītājs līdz šim vēl nav noskaidrots, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Motocikls nogādāts Valsts policijas stāvlaukumā, un likumsargi sākuši lietu, lai noskaidrotu šī transportlīdzekļa vadītāju. Policija norāda, ka vadītājam nāksies atbildēt par ātruma pārkāpšanu un nepakļaušanos policijas darbinieku prasībām.

Rīgas pašvaldības policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis portālam "Delfi" pastāstīja, ka ap pulksten 00.30 Rīgas pašvaldības policijas darbinieki, patrulējot Bieriņos, Kantora ielā pamanījuši kādu motociklu grāvī. Pārbaudot motocikla numura zīmes, izrādījās, ka tas ir tas pats transportlīdzeklis, ar kuru kāds vadītājs iepriekš tajā pašā naktī bēdzis no Valsts policijas.

Blakus motociklam bijusi automašīna, kurā atradušies trīs vīrieši. Viens no viņiem kārtības sargiem paskaidrojis, ka motocikls piederot viņa tēvam, taču noliedzis, ka viņš būtu braucis. Pašvaldības policisti izsaukuši Valsts policiju.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 149.8 pants paredz, ka par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā, braucot ar motociklu, uzliek naudas sodu no 360 eiro līdz 480 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz sešiem mēnešiem.

Savukārt par nepakļaušanos policistu prasībām, par ko arī sākta administratīvā lieta, LAPK 149.5 pants paredz piemērot administratīvo arestu no desmit līdz 15 diennaktīm, kā arī naudas sodu no 1200 eiro līdz 1400 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanu uz četriem gadiem.

Vaicāta par policistu rīcību, dzenoties pakaļ motociklam, uz kura atradies arī pasažieris, policijas preses pārstāve Simona Grāvīte skaidroja, ka šajā gadījumā policija pamanījusi motocikla vadītāju, kas radījis acīmredzamus draudus ne tikai sev un pasažierim, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, turklāt nav klausījis policijas aicinājumam apturēt transportlīdzekli, tādēļ likumsargi sekojuši motociklistam, lai novērstu turpmākos pārkāpumus.

Sekošanas laikā policijas auto vadītājs dara visu iespējamo, lai tiktu garantēta ceļu satiksmes drošība un netiktu pieļauta turpmāka transportlīdzekļa dalība satiksmē, stāstīja Grāvīte.

Parasti šādās situācijās, ja transportlīdzekļa vadītājs nepilda policijas darbinieku prasību apturēt spēkratu, policijai ir tiesības sekot. Par sekošanas uzsākšanu, transportlīdzekļa atrašanās vietu un kustības virzienu pastāvīgi jāziņo Operatīvās vadības struktūrvienībai, rīcību situācijā skaidroja policijas pārstāve.

Ja nepieciešams, Operatīvās vadības struktūrvienība organizē papildspēkus ceļu slēgšanai un transportlīdzekļa pārtveršanai, lai mazinātu iespējamos drošības riskus satiksmes dalībniekiem.

Grāvīte arī norādīja, ka par šo gadījumu un video nokļūšanu internetā Valsts policijā ir sākta dienesta pārbaude.

Jau vēstīts, ka trešdien, 29. martā, sociālos tīmekļus pāršalcis policijas pakaļdzīšanās video, kur redzams, kā policija 27. marta vēlā vakarā Rīgā dzenas pakaļ motociklistam, kurš ved pasažieri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!