Valsts policija 29. martā kādam šoferim divas reizes noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolu par braukšanu dzērumā, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Pārbaudot iedzīvotāju sniegto informāciju, Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki Rīgā, Dārziņu ielā, apturējuši "Mercedes Benz" markas automašīnu.

Automašīnas vadītājs izrādījies 1969. gadā dzimis vīrietis, kura izelpā alkohola koncentrācija sasniegusi 2,38 promiles. Policisti vīrietim noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu pēc Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksa panta par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, kas pārsniedz 1,5 promiles. Par to paredzētais sods ir administratīvais arests no desmit līdz 15 diennaktīm un naudas sods no 1200 eiro līdz 1400 eiro, kā arī transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz četriem gadiem.

Pēc administratīvā pārkāpuma protokola saņemšanas pārkāpējs kājām devies prom, bet policijas darbinieki izsaukuši auto evakuatoru. Pēc evakuatora ierašanās likumsargi devušies prom no notikuma vietas.

Kamēr evakuatora vadītājs gatavojies auto evakuēšanai, iereibušais šoferis atnācis atpakaļ ar rezerves atslēgu komplektu un, pielietojot fizisku spēku pret auto evakuatora vadītāju, iesēdies automašīnā un no notikuma vietas aizbraucis.

Auto evakuatora vadītājs vēlreiz izsaucis policiju. Ņemot vērā auto evakuatora vadītāja liecību, policisti noformējuši iereibušajam šoferim vēl vienu administratīvā pārkāpuma protokolu par braukšanu reibumā, kā arī par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav klāt vadītāja apliecība.

Otro reizi dodoties meklēt automašīnu, policijas darbinieki sastapuši 1969. gadā dzimušo vīrieti, kurš jau bija paspējis automašīnu novietot pie savām mājām un turpinājis ceļu ar kājām.

Policija uzsver, ka minēto vadītāju policijas darbiniekiem izdevies aizturēt, pateicoties iedzīvotāju vērībai, kuri, redzot aizdomīgas autovadītāja darbības, ziņojuši policijai.

Policija aicina iedzīvotājus nepalikt vienaldzīgiem un situācijās, kad rodas pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņot Valsts policijai, zvanot pa tālruni 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!