Foto: F64

Valsts policija pirmdien, 15. maijā, aizturēja divus vīriešus, kuri savam kaimiņam ar lāpstu un mačeti nodarījuši nopietnus miesas bojājumus, un gūto traumu dēļ cietušais vīrietis gandrīz šķīries no rokas, taču mediķiem veiksmīgā operācijā izdevies to piešūt atpakaļ.

Kā portālam "Delfi" pavēstīja Valsts policijā, Ropažu novadā 14. maija rītā starp trim personām izcēlās ass strīds, kuru sākuši divi brāļi. Abi radinieki brīdī, kad tuvumā nebija aculiecinieki, sāka izteikt pārmetumus kaimiņam. Pārmetumi saistīti ar to, ka vīrietis izteicis necienīgas frāzes abu brāļu mātei.

Gaisotnei kļūstot arvien saspringtākai, brāļi vārdisko uzbrukumu nomainīja pret fiziskām darbībām. Brāļi konfliktam jau bija sagatavojušies un uz notikuma vietu paņēmuši lāpstu un mačeti. Abi ļaundari savu kaimiņu sita, kamēr cietušajam sākās spēcīga asiņošana.

Lai atbrīvotos no lietiskajiem pierādījumiem, brāļi sagūstīja cietušo vīrieti un aizveda uz netālu esošo mežu, kur viņu pametuši.

Brāļi gan nepamanīja, ka cietušajam līdzi ir mobilais telefons. Kad vīrietis atguvās, viņš nekavējoties izsauca policiju.

Cietušā vīrieša meklēšanā iesaistījās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes Slepkavību novēršanas un atklāšanas nodaļas policisti, Salaspils iecirkņa policisti, kā arī Baložu pašvaldības policisti. Kopīgiem spēkiem likumsargi cietušo atrada.

Jau nākamajā dienā pēc nozieguma likumsargi aizturēja 1988. gadā un 1994. gadā dzimušos iespējamos vainīgos vīriešus.

Saistībā ar izdarīto noziegumu pret abiem vīriešiem sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta 2. daļas – par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Sākotnēji policija informēja, ka cietušā vīrieša roku mediķiem nācies amputēt. Tomēr Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) preses sekretāre Aija Lietiņa portālam "Delfi" pastāstīja, ka RAKUS Mikroķirurģijas centra plastikas un mikroķirurgam Kārlim Vērdiņam roku izdevies glābt. Ķirurgs vīrietim piešuvis ar mačeti nocirsto roku. Operācija noritējusi aptuveni trīs stundas.

Lietiņa pastāstīja, ka pacients trešdien jūtas labi un, visticamāk, jau šodien dosies mājās. Arī mediķu prognozes ir labas – pašlaik viss liecina, ka roka funkcionēs normāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!