Foto: LETA

Maksātnespējas administrācija līdz ceturtdienai pieņems lēmumu par apcietināto maksātnespējas administratoru - Ilmāra Krūma, Māra Sprūda un Naura Drevska - atstādināšanu no visiem viņu vadītajiem maksātnespējas procesiem, pirmdien vēstī LTV raidījums "Panorāma".

Administrācija Valsts policijai 9. jūnijā pieprasījusi informāciju saistībā ar šo lietu. Pirmdien saņemtā atbilde esot pamats, lai pieņemtu attiecīgus lēmumus, raidījumam sacījusi Maksātnespējas administrācijas direktore Inese Šteina.

Pēc lēmuma pieņemšanas Maksātnespējas administrācija sagatavos tiesai pieteikumus par administratora atcelšanu no katra no viņa lietvedībā esošajiem maksātnespējas procesiem. Kopumā šiem trim administratoriem aktīvā lietvedībā ir 46 maksātnespējas procesi, no kuriem viņi jāatstādina, atzinusi Šteina.

Par administratora sertifikāta darbības izbeigšanu pagaidām netiek runāts, jo policijas atsūtītajā informācijā neesot tādu faktu, lai būtu pamats par to lemt. Maksātnespējas administrācija seko līdzi notikumiem, un policijai varētu pieprasīt arī papildu ziņas.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļa Valsts policija aizturēja un tiesa vēlāk lēma paturēt apcietinājumā kopumā četras personas – trīs minētos maksātnespējas administratorus, kā arī finansistu Jorenu Raitumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!