Foto: Shutterstock

28. jūnijā par Brenču kapu apgānīšanu Dobeles pagastā policija aizturējusi divus vīriešus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē.

Likumsargi informāciju, ka apgāzti vairāki kapu pieminekļi un krusti, salauzti soliņi, kā nodarīti citi postījumi, saņēmuši 27. jūnijā. Ierodoties notikuma vietā, policisti konstatējuši, ka bojātas 33 kapu vietas.

Policisti sākuši izmeklēšanu un operatīvos meklēšanas pasākumus ļaundaru noskaidrošanā un aizturēšanā. Jau nākamajā dienā uz aizdomu pamata aizturēts 2002. gadā dzimis jaunietis un 1986. gadā dzimis vīrietis. Jaunietis jau agrāk nonācis policijas redzeslokā, savukārt vīrietis agrāk ir tiesāts.

Pašlaik policija skaidro notikušā apstākļus, kā arī pārbauda aizturēto saistību vēl ar citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Policija neizslēdz, ka šāda veida darbības pastrādātas alkoholisko dzērienu iespaidā.

Par kapu apgānīšanu sākts kriminālprocess. Likumā par šādu noziegumu paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!