Foto: Rīgas Pašvaldības policija

8. jūlijā neilgi pirms pulksten 19 Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki devušies uz Iļģuciemu, kur bija pazudis 12 gadus vecs zēns, bet jau neilgi pēc izsaukuma saņemšanas zēns tika atrasts apkaimes nomalē alkohola reibumā kopā ar kādu nepazīstamu vīrieti, informē pašvaldības policijā.

Notikuma vietā kārtības sargi apsekojuši apkārtni un pamanījuši pie siltumtrases divas uz betona konstrukcijām sēdošas personas, no kurām viena atbildusi pazudušā zēna aprakstam. Tuvojoties personām, puikam blakus sēdošais vīrietis, ieraugot policistus, uzkāpis uz velosipēda, lai dotos prom, taču viņa mēģinājums bijis neveiksmīgs un vīrietis turpat nokritis zālienā.

Pieejot klāt vīrietim, kārtības sargi secinājuši, ka kungs ir stiprā alkohola reibumā. Par to liecinājušas nekoordinētās kustības un spēcīgā alkoholam raksturīgā smaka no viņa izelpas.

Policisti sarunā ar zēnu noskaidrojuši, ka tas ir tas pats zēns, kura vecāki bija vērsušies policijā saistībā ar viņa prombūtni. Arī pusaudža uzvedība liecinājusi par alkohola reibumu.

Uz notikuma vietu izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri nolēmuši bērnu hospitalizēt. Vienlaikus kārtības sargi informējuši zēna vecākus par atvases atrašanas faktu un apstākļiem.

Pārrunu laikā 28 gadus vecais vīrietis uzstājīgi noliedzis, ka būtu piedzirdījis mazgadīgo zēnu. Tomēr vēlāk viņš atzinies, ka zēns ar pāris vienaudžiem piegājis pie viņa un lūdzis nopirkt alu. Vīrietis zēnu lūgumu izpildījis un pēc grādīgo dzērienu iegādes dzēris kopā ar pusaudžiem. Neilgi pirms policijas ierašanās zēna vienaudži aizgājuši un viņš palicis viens kopā ar zēnu.

Taujāts par velosipēda izcelsmi, vīrietis policistiem klāstījis, ka tas piederot kādam paziņam. Policisti braucamrīku apskatījuši tuvāk un konstatējuši, ka tas nav reģistrēts CSDD. Līdz ar to velosipēda īpašnieku nav bijis iespējams noskaidrot uz vietas un pārliecināties par iereibušā vīrieša teiktā patiesumu. Kārtības sargi velosipēdu izņēmuši līdz īpašnieka noskaidrošanai.

Vīrieti policisti aizturējuši un nogādājuši dežūrdaļā, kur pārbaudīta alkohola koncentrācija izelpā. Pārkāpējam noformēti divi administratīvā pārkāpuma protokoli – viens par nepilngadīgā novešanu līdz dzērumam, bet otrs – par atrašanos tādā alkohola reibumā, kas aizskar cilvēka cieņu.

Tāpat policija skaidro velosipēda izcelsmi.

Vienlaikus lietas materiāli nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!