Foto: PantherMedia/Scanpix
Tiesa vīrietim, kurš svētdien konflikta laikā alkohola reiebumā Rojā notrieca gājēju, otrdien lēmusi kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes preses pārstāve Madara Šeršņova.

Apcietināt braucēju tiesai lūdza policija.

Sākotnēji kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 260. panta 2. daļas - par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Taču šobrīd kriminālprocess pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 125. panta 1. daļas - par tāda miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, kas bīstams dzīvībai. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka 9. jūlijā, ap pulksten 6, Valsts policija saņēma informācija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta par to, ka Rojā, Jūras ielā, ar automašīnu "Chrysler" notriekts 1984. gadā dzimis vīrietis. Cietušais ar gūtajām traumām nogādāts medicīnas iestādē, savukārt automašīnas "Chrysler" vadītājs no notikuma vietas aizbrauca.

Tajā pašā dienā policisti transportlīdzekļa vadītāju, 1983. gadā dzimušu vīrieti, aizturējuši Dundagas novadā. Aizturēšanas brīdī viņa izelpā konstatētas 1,4 promiles alkohola. Tāpat aizturētajam vīrietim ir spēkā transportlīdzekļa vadītāja tiesību liegums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!