Foto: Valsts policija
Valsts policija sestdien, 29. jūlijā, aizturējusi automašīnas šoferi, kurš ar savu spēkratu bēdzis no likumsargiem līdz brīdim, kad avarējis.

Policijā portālu "Delfi" informēja, ka pulksten 5:05 Gulbenes novada Beļavas pagastā, autoceļa Smiltene – Gulbene 57. kilometrā, 1983. gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Audi A4", traucies ar ātrumu 169 kilometri stundā, taču atļautais braukšanas ātrums bija 90 kilometri stundā.

Policijas ekipāža, kas rīta pusē patrulēja ar netrafarēto automašīnu, pamanījusi ātruma pārkāpēju un, ieslēdzot bākugunis un skaņas signālu, mēģinājusi apturēt vadītāju. Šoferis policistu prasībām nav pakļāvies, un sācis bēgt.

Vadītājs bēdzis aptuveni 8-13 kilometrus, tāpēc policisti nolēmuši raidīt vairākus brīdinājuma šāvienus gaisā. Tomēr tas nav licis šoferim spēkratu apturēt un likumpārkāpējs tupinājis bēgt. Policisti kopumā izšāvuši 17 patronas, lai apturētu 1983. gadā dzimušo vīrieti. Īsi pēc tam vīrietis netika galā ar mašīnas vadību un avarēja.

Papildu policija norāda, ka šoferis atteicies no alkohola pārbaudes izelpojamā gaisā, tāpēc viņš nogādāts tuvākajā ārstniecības iestādē. Ekspertīzē noteiks, vai vadītājs bijis reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!