Foto: F64

5. augustā Šampēterī Rīgas pašvaldības policijas darbinieki aizturējuši kādu agresīvi noskaņotu vīrieti, kurš par čurāšanu vārtrūmē saņēmis aizrādījumu no vecāka gadagājuma vīrieša un viņa sievas, bet pēc tam abiem sirmgalvjiem uzbrucis un viņus piekāvis.

Pašvaldības policijā portāls "Delfi" uzzināja, ka 5. augusta pievakarē, neilgi pirms pulksten 19, pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki devušies uz izsaukumu Šampēterī, kur kāds iedzīvotājs ziņojis par aizdomīgu kompāniju netālu no pārtikas veikala "Maxima". Notikuma vietā kārtības sargi pamanījuši vienu no kompānijas dalībniekiem urinējam publiskā vietā.

Ar pārkāpēju kārtības sargi veikuši pārrunas un noformējuši administratīvā pārkāpuma protokolu par dabisko vajadzību nokārtošanu tam neparedzētā vietā.

Pārrunu laikā pie policistiem pieskrējuši divi satraukti bērni, kuri policistiem pastāstījuši, ka netālu esošajā daudzdzīvokļu namu vārtrūmē norisinās asiņains kautiņš. Policisti devušies uz notikuma vietu.

Vārtrūmē kārtības sargi pamanījuši vairākas ar asinīm notraipījušās personas. Gados jaunākais vīrietis bija satvēris kungu gados un ar dūrēm sita. Blakus abiem vīriešiem bijusi arī vecāka gadu gājuma kundze ar asiņainu seju.

Pašvaldības policisti vairākkārt likuši sitējam pārtraukt savas darbības. Viņš, ieraugot likumsargus, negribīgi kungu atlaidis un sācis bēgt. Pašvaldības policisti, izvērtējuši iespējamo apdraudējumu, pieņēmuši lēmumu pielietot elektrošoka pistoli. Agresīvais vīrietis apturēts un saslēgts rokudzelžos.

Uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki.

Pārrunu laikā cietušais pastāstījis, ka ar sievu devies mājās un ieraudzījis trīs vīriešus, kuri urinējuši uz daudzdzīvokļu nama sienas. Vīrietis nolēmis aizrādīt, ka tā darīt nevajadzētu, taču viens no urinētājiem pēkšņi uzbrucis gan viņam, gan sievai. Abi uzbrucēja draugi īsi pirms policijas ierašanās aizbēguši no notikuma vietas.

Gaidot izsauktos dienestus, agresīvi noskaņotais vīrietis lamājies ar cieņu aizskarošiem vārdiem, izteicis draudus, vairākkārt mēģinājis iespert likumsargiem, kā arī aizbēgt no notikuma vietas.

Pēc brīža ieradušies mediķi, kuri nolēmuši cietušos hospitalizēt. Ņemot vērā, ka mediķi elektrošoka pistoles zondes nevarēja izņemt uz vietas, arī 35 gadus vecais uzbrucējs policijas pavadībā nogādāts ārstniecības iestādē.

Pēc medicīniskās palīdzības vīrietis nodots Valsts policijas darbiniekiem turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!