Foto: F64

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes aizturējusi vīrieti, kurš jūnija sākumā no atvērtas automašīnas nozadzis mobilo telefonu.

Valsts policijā portālam "Delfi" pastāstīja, ka jūnijā likumsargi saņēmuši informāciju par mobilā telefona zādzību no atvērtas automašīnas. Par notikušo likumsargiem ziņojis pats cietušais, kurš nozieguma brīdī bija pildījis savus darba pienākumus, piegādājot veikalam pārtikas preces.

Izmeklēšanā likumsargi noskaidrojuši, ka mobilais telefons ieķīlāts lombardā. Veicot operatīvo darbu, telefons tika nekavējoties izņemts.

7. augustā Rīgas Teikas iecirkņa likumsargi aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu aizturējuši 1982. gadā dzimušu vīrieti. Šobrīd likumsargu rīcībā esošā informācija liecina, ka telefons nozagts no neaizslēgtas automašīnas brīdī, kad pārtikas piegādātājs savu transportlīdzekli atstājis nepieskatītu pie pārtikas veikala, kā rezultātā ļaujot garnadzim brīvi piekļūt noskatītajai mantai.

Aizturētais vīrietis jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par narkotisko vielu lietošanu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šobrīd aizturētais atrodas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!