Foto: Shutterstock

1. septembra pēcpusdienā Valsts policija saņēmusi informāciju no aculiecinieka, ka Juglā nu pat apzagta kāda automašīna, informē policijā.

Rīgas Teikas iecirkņa policisti ieradušies notikuma vietā, noskaidrojuši automašīnas īpašnieku un sazinājušies ar viņu. Tobrīd vīrietis par notikušo zādzību vēl nav zinājis, bet pēc policistu aicinājuma ieradies pie savas automašīnas un pārliecinājies, ka uzlauzts bagāžas nodalījums un no tā nozagtas divas kastes ar elektroinstrumentiem.

Izmeklēšanas laikā policisti noskaidrojuši, ka noziegumu izdarījis 1980. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš sodīts par zādzībām un narkotiku lietošanu. Noskaidrojot aizdomās turētā atrašanās vietu, Rīgas Teikas iecirkņa policisti 3. septembrī viņu aizturējuši.

Nozagtos elektroinstrumentus vīrietis bija jau pārdevis privātpersonām, bet daļu zagto mantu likumsargiem izdevies atgūt.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas – par zādzību no transportlīdzekļa. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tā kā noziegumā bojāta automašīnas slēdzene, sākts arī kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta 1. daļas – par svešas mantas tīšu bojāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Aizdomās turētajam ir piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!