Foto: Valsts policija

11. oktobrī Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes darbinieki divās privātmājās Dundagas novadā izņēmuši dažāda kalibra šaujamieroču munīciju, pistoles, karabīnes, vienu ložmetēju un automātu, kā arī dažādas šaujamieroču sastāvdaļas, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Ierodoties adresēs, Valsts policijas darbinieki konstatējuši, ka privātmāju teritorijās šaujamieroči un to sastāvdaļas ne tikai tika glabātas, bet arī pašrocīgi izgatavotas, pārveidotas un atjaunotas. Kopumā no nelikumīgas aprites likumsargi izņēmuši 1120 dažāda kalibra šaujamieroču munīciju, četras pistoles, trīs karabīnes, vienu ložmetēju, automātu un dažādas šaujamieroču sastāvdaļas.

Pret 1962. gadā, 1970. gadā, 1973. gadā un 1981. gadā dzimušiem vīriešiem policija sākusi kriminālprocesu par pretlikumīgu ieroču apriti. 1970. gadā dzimušais vīrietis un 1973. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā.

Kriminālprocesā turpinās izmeklēšana. Krimināllikuma 233. panta 2. daļa par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča izgatavošanu, remontēšanu, glabāšanu vai realizēšanu paredz sodu – brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!