Foto: Valsts policija

Trešdien, 25. oktobrī, Valsts policija aizturējusi kādu vīrieti, kurš kopīgas iedzeršanas laikā līdz nāvei piekāvis savu paziņu.

Valsts policijā portāls "Delfi" uzzināja, ka oktobra sākumā Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Zemgales iecirknī saņemta informācija par līķa atrašanu kādā Ziepniekkalna dārza mājiņā. Ziņotāja bijusi mirušā vīrieša dzīvesbiedre.

Notikuma vietā likumsargi noskaidrojuši, ka dažas dienas pirms līķa atrašanas, nelaiķis kopā ar kādu paziņu lietojis alkoholu. Starp abiem vīriešiem izcēlies sadzīviska rakstura konflikts, kurā viens no viņiem otru spēcīgi piekāvis. Piekautais vīrietis devies uz savu dzīvesvietu, par notikušo neziņojot policijā. Ieraudzījusi smagos ievainojumus, viņa dzīvesbiedre piedāvājusi izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, taču vīrietis atteicies, apgalvojot, ka izgulēsies un viss būs kārtībā. Divas dienas vēlāk dzīvesbiedre konstatējusi, ka vīrietis ir miris.

Ekspertīzē noskaidrots, ka vīrieša nāves cēlonis bijis gūtās traumas. 25. oktobrī Rīgas Zemgales iecirkņa policisti kopā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonām aizturējuši 1988. gadā dzimušo vīrieti, kurš iepriekš nonācis policijas redzeslokā par narkotiku lietošanu, glabāšanu un zādzībām.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta 3. daļas - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Aizturētais vīrietis atrodas izolatorā. Piektdien, 27. oktobrī, tiks lemts par viņa apcietināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!