Foto: LETA
Ceturtdien no rīta Valsts policija saņēmusi informāciju par vairākiem slepkavības mēģinājumiem, kuri notikuši Daugavpilī, kā arī par avāriju, kuras rezultātā ir cietis cilvēks.

Saistībā ar notikušo Kriminālpolicijas birojā tika uzsākti vairāki kriminālprocesi, kuru izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka ar visiem šiem noziedzīgiem nodarījumiem, iespējams, ir saistīts kāds 1959. gadā dzimis vietējais iedzīvotājs, kurš dažas stundas vēlāk operatīvo pasākumu laikā tika aizturēts.

9. novembrī Daugavpils iecirknis saņēma informāciju par divām sievietēm, kurām kāds vīrietis bija nodarījis smagus miesas bojājumus un atstājis bezpalīdzības stāvoklī. Saistībā ar abiem šiem negadījumiem tika ierosināti kriminālprocesi un uzsākti ļaundara meklēšanas pasākumi.

Pēc pašlaik policijas rīcība esošās informācijas, kāds 1959. gadā dzimis vīrietis, ap pulksten 8 no rīta ieradies pie savas sievas, ar kuru viņš jau ilgu laiku nedzīvo kopā, un konflikta laikā, nodarījis viņai smagus miesas bojājumus - piekāvis viņu ar dzelzs mietu. Pēc savas sievas piekaušanas, vīrietis devies savā faktiskajā dzīvesvietā, kur smagi piekāvis kādu 1957. gadā dzimušo sievieti, vairākas reizes iesitot viņai ar cirvi pa galvu un citām ķermeņa daļām.

Šo noziedzīgo nodarījumu vīrietis gribējis slēpt, aplejot sievietes dzīvokļa telpas ar dīzeļdegvielu un tās aizdedzinot.

Aizdedzinot istabas un atstājot sievieti bezpalīdzības stāvoklī, vīrietis iesēdies savā "Jeep" markas automašīnā un ceļa posmā Daugavpils - Silene izraisīja avāriju, iebraucot 1976. gadā dzimuša vīrieša vadītās automašīnas "Scania" puspiekabē. Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā cietis pats "Jeep" vadītājs, kurš guvis dažādas traumas un no notikuma vietas viņš tika nogādāts medicīnas iestādē.

Uzsākti vairāki kriminālprocesi. Piektdien Daugavpils tiesa lems arī par drošības līdzekļa – apcietinājuma piemērošanu iespējamai vainīgai personai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!