Foto: F64

Svētdien ugunsgrēkā dzīvojamajā mājā Riebiņu novadā bojā gājis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsdzēsēji glābēji izsaukumu uz Riebiņu novada Silajāņu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā saņēma pulksten 20.22. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva koka dzīvojamā māja un kūts 145 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 1.11.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 50 izsaukumus, no kuriem 27 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi. Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst arī degošus atkritumus, lapu kaudzi, sadzīves mantas, riepas un automašīnu rezerves daļas, vieglās automašīnas, balkona durvis, katlu mājas sienu, virtuves griestus, šķūni, dzīvojamo māju, sodrējus divos ēku dūmvados un bez uzraudzības atstātu piedegušu ēdienu.

Sestdien pulksten 11.14 glābēji steidzās uz Viestura prospektu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka piektā stāva dzīvoklī deg elektrības rozetes vadi 0,01 kvadrātmetra platībā. Ierodoties notikuma vietā, kājas traumu guva VUGD amatpersona. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Svētdien pulksten 17.55 VUGD saņēma izsaukumu uz Stūrmaņu ielu Rīgā, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāva dzīvojamās mājas starpsiena trīs kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 18.38.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!