Foto: LETA

Valsts policija 16. decembrī Aglonas novada Kastuļinas pagastā aizturējusi vīrieti, kuru tur aizdomās par cita vīrieša noduršanu.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka 16. decembrī likumsargi saņēmuši informāciju, ka Aglonas novada Kastuļinas pagastā kādā dzīvojamā mājā atrasts vīrieša līķis.

Notikuma vietā policisti atraduši 1965. gadā dzimuša vīrieša līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm – durtām brūcēm kakla rajonā.

Saistībā ar notikušo ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu un sākta izmeklēšana.

Uzreiz pēc notikuma Preiļu iecirkņa likumsargi par minētās slepkavības izdarīšanu aizturējuši aizdomās turēto personu – kādu 1964. gadā dzimušu vīrieti. Policija norāda, ka vīrietis agrāk tiesāts par zādzībām.

Patlaban policijā turpinās izmeklēšana un tiek skaidrota vīrieša saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu. Aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Krimināllikuma 116. pants par slepkavību paredz sodu – mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!