Foto: DELFI

Valsts policija 27. decembrī Jūrmalā aizturējusi vīrieti, kurš pirms nedēļas kādai kundzei bija nolaupījis rokassomu.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka 21. decembrī Jūrmalas iecirknis saņēmis informāciju, ka Slokas rajonā aplaupīta kāda sieviete. Skaidrojot notikušā nozieguma apstākļus, likumsargi uzzinājuši, ka no agra rīta cietusī devusies uz darbu. Pēkšņi no mugurpuses viņai kāds pieskrējis klāt un ar spēku centies izraut somiņu. Sieviete pretojusies, tomēr ļaundarim izdevies kāroto mantu nolaupīt.

Apsekojot tuvāko apkārtni, likumsargi atraduši nolaupīto somiņu, kas jau bijusi iztukšota. No somiņas vīrietis bija izņēmis 30 eiro.

Pēc saņemtās informācijas policija sāka iespējamās vainīgās personas meklēšanu un 27. decembrī vainīgais atrasts un aizturēts.

1989. gadā dzimušais aizturētais jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par narkotisko vielu lietošanu un mantiska rakstura noziegumiem. Vrietis iepriekš tiesāts jau četras reizes.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 1. daļas – par laupīšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Ceturtdien, 28. decembrī, aizturētajam piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!