2017. gadā notikuši 29 ceļu satiksmes negadījumi, kuru iemesls bijis iemigšana pie stūres, informē Valsts policija, autovadītājiem atgādinot, ka pirms sēsties pie spēkrata stūres, ir nepieciešams atpūsties.

Valsts policija uzsver, ka paaugstināts autovadītāju nogurums ir būtisks risks ceļu satiksmes drošībai, īpaši tad, ja autovadītājs neapzinās, ka teju var iemigt. "Līdzīgi kā iereibušam cilvēkam, noguruma stāvoklī autovadītājs reaģē lēnāk un nespēj tik ātri konstatēt bīstamas situācijas uz ceļa. Mikromiega un palēninātas reakcijas sekas var būt traģiskas. Jāteic, ka statistika neatspoguļo reālo situāciju – mēs varam tikai minēt, cik ceļu satiksmes negadījumi notikuši šoferu noguruma dēļ. Šis skaits nav mazsvarīgs," pārliecināts Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Lai izvairītos no šādām situācijām, policija aicina autovadītājus sekot līdzi savai pašsajūtai. Ja ir jūtama miegainība vai nogurums, šoferiem nebūtu vēlams sēsties pie stūres. Savukārt, ja esot ceļā, jūtams nogurums, vislabāk apstāties tuvākajā drošā vietā un izkustēties svaigā gaisā, kā arī pagulēt 15-20 minūtes un tad atkal doties ceļā.

Tāpat Valsts policija atgādina, ka par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, esot slimam vai tādā mērā nogurušam, ka tas ietekmē vadītāja darbspējas un ceļu satiksmes drošību, uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 40 līdz 280 eiro.

Valsts policija publicējusi otro video sērijā "Brauc ar pilnpiedziņas saprātu". Tas ir tapis sadarbībā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju un ir veltīts ceļu satiksmes drošības uzlabošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!