Foto: Pašvaldības policija

Sestdien, 24. februārī, Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki aizturējuši trīs poļus, kuri ar nolaistām biksēm pozēja pie Brīvības pieminekļa, portālu "Delfi" informēja RPP pārstāve Lāsma Zemene.

Neilgi pēc pulksten 22 RPP darbinieki, patrulējot Brīvības pieminekļa apkārtnē, pamanīja jauniešu bariņu. Trīs no viņiem ar nolaistām biksēm pozēja Brīvības pieminekļa pakājē.

Jaunieši tika apturēti un izsaukti RPP Tūrisma nodaļas darbinieki. Ņemot vērā, ka pārkāpējiem līdzi nebija personu apliecinoši dokumenti, viņi nogādāti viesnīcā, kur likumsargiem arī uzrādīja dokumentus.

Datu pārbaudes laikā noskaidrots, ka jaunieši ir Polijas pilsoņi, turklāt divi no viņiem ir nepilngadīgi.

Jaunieši likumsargiem skaidroja, ka neesot zinājuši Brīvības pieminekļa nozīmi un nekādā veidā neesot gribējuši izrādīt necieņu Latvijas Republikai un tās simboliem.

Kā atzīmē Zemene, pilngadīgajam pārkāpējam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par necieņas izrādīšanu Brīvības piemineklim un piemērots naudas sods 150 eiro apmērā. Savukārt diviem nepilngadīgajiem jauniešiem noformēti profilaktisko pārrunu protokoli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!