Foto: Shutterstock
Svētdien, 8. aprīlī, Rīgas lidostas teritorijā aizdomās par kādā Rīgas centra viesnīcā izdarītu slepkavību aizturējusi ārvalstnieku, kurš mēģinājis pamest Latviju.

8. aprīlī pulksten 16.59 Valsts policija saņēmusi informāciju no kādas Rīgas centra viesnīcas darbiniekiem, ka vienā no numuriem atrasta mirusi sieviete ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Notikuma vietā ieradušies Valsts policijas policisti, kuri uz grīdas viesnīcas numurā atraduši sievieti bez dzīvības pazīmēm. Pēc sākotnējās līķa apskates likumsargi secinājuši, ka pret sievieti pielietota vardarbība, tostarp uz bojāgājušās kakla bijušas redzamas žņaugšanas pēdas.

Policija noskaidrojusi, ka noziegumu 8. aprīļa rītā, iespējams, izdarījis 1971. gadā dzimis ārvalstu pilsonis, kurš viesnīcā bija apmeties kopā ar bojā gājušo sievieti. Likumsargi ieguvuši informāciju, ka vīrietis devies prom no viesnīcas un grasās ar lidmašīnu pamest valsti.

Lidostas "Rīga" iecirkņa policisti sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljona policistiem aizdomās turēto tajā pašā dienā operatīvi lidostas teritorijā aizturējuši.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par slepkavību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem. Policija izmeklēšanā skaidro nozieguma motīvus un precīzus notikušā apstākļus. Lai gan ekspertīzes rezultāti vēl nav saņemti, policija norāda, ka tās rīcībā pašreiz esošā informācija liecina, ka bojāgājusī, visticamāk, ir 1976. gadā dzimusi ārvalstniece, aizdomās turētā vīrieša dzīvesbiedre.

Aizturētais atrodas izolatorā. Otrdien, 10. aprīlī, tiks lemts par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!