Foto: Rīgas Pašvaldības policija
6. aprīlī neilgi pēc pulksten 11 Rīgas pašvaldības policijas darbiniekus Rīgas sociālā dienesta pārstāvji informējuši par kādu piedzērušos māti ar mazu bērnu.

Rīgas pašvaldības policijā portālu "Delfi" informēja, ka kārtības sargi ieradušies notikuma vietā un noskaidrojuši, ka sieviete ar bērnu atrasta kaimiņa dzīvoklī. Pieaugušie bērna klātbūtnē lietojuši alkoholu un smēķējuši. Trīs gadus veco meitenīti pabarojis kaimiņš, jo bērna māte piedzērusies un nav bijusi spējīga par savu atvasi parūpēties.

Tāpat sociālā dienesta darbinieki pastāstījuši, ka sieviete jau reiz nonākusi viņu redzeslokā par līdzīgu pārkāpumu, tāpēc situācijas atrisināšanai nolēmuši izsaukt Rīgas pašvaldības policistus.

Bērna mātei pārbaudīta alkohola koncentrācija izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņa ir 3,31 promiles reibumā. Sieviete skaidrojusi, ka bērns patlaban esot nedaudz saaukstējies, tāpēc viņa atvaļinājumā nolēmusi ar kaimiņu atpūsties. Savukārt bērna tēvs ar ģimeni kopā nedzīvojot un atvases audzināšanā neiesaistoties.

Ņemot vērā, ka sieviete nebija spējīga parūpēties par savu atvasi, bērns nogādāts krīzes centrā.

Lietas materiāli nosūtīti Rīgas bāriņtiesai, kā arī RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem mātes atbildības izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!