Foto: Kadrs no video
Valsts policijas Rīgas Ziemeļu iecirkņa darbinieki pirmdien, 28. maijā, aizturējuši vīrieti, kurš no aprīļa līdz maija beigām apzadzis vismaz sešas automašīnas Mangaļsalā. Aizturēts arī zagto mantu uzpircējs, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis zādzības pastrādājis saulainās un siltās dienās, kad cilvēki devušies atpūsties pie ūdens. Iespējamais vainīgais, pārvietojoties ar velosipēdu, izsitis automašīnām logus, paķēris tur esošas mantas un aši aizminies prom.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka vīrietis nozagtās mantas pārdevis kādam mantu uzpircējam, kurš tika aizturēts 29. maijā.

Sankcionētās kratīšanās gan iespējamā vainīgā vīrieša, gan mantu uzpircēja dzīvesvietās policija atradusi daļu nozagto mantu. Policisti mantu uzpircēja dzīvesvietā atraduši un atsavinājuši arī 15 gramus amfetamīna.

Tāpat likumsargi noskaidrojuši, ka 27. maijā garnadzis apzadzis arī kādu kafejnīcu Vecāķos. Uzlaužot durvis, vīrietis iekļuvis telpās un nozadzis celtniecības instrumentus un interneta rūteri.

39 gadus vecais aizdomās turētais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par analoģiskiem gadījumiem. 1975. gadā dzimušais mantu uzpircējs nonācis policijas redzeslokā par narkotisko vielu apriti.

Saistībā ar notikušo pret automašīnu apzadzēju sākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta no transportlīdzekļa vai iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Savukārt pret mantu uzpircēju sākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.
Drīzumā tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu abām aizturētajām personām.

Valsts policija atgādina, ka, dodoties atpūsties, nevajadzētu aizmirst par savu mantu drošību. Nav ieteicams automašīnā atstāt personīgās mantas vai citas vērtīgas lietas, kas var kļūt par vieglu garnadžu guvumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!