Foto: DELFI

Aizdomās par automašīnas zādzību un ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu Siguldā aizturēts kāds 1985. gadā dzimis vīrietis, informēja Valsts policijā (VP).

Pie VP otrdienas, 24. jūlija, pievakarē vērsās kāds vīrietis Siguldā, stāstot, ka viņam nozagta automašīna "Dacia Duster".

Otrdienu apzagtais kungs pavadījis kopā ar savu paziņu. Tad viņš devies nosnausties, bet, kad vīrietis atkal bijis nomodā, viņa "Dacia" pagalmā vairs nebija atrodama. No viņa somas pagaisušas bija arī spēkrata atslēgas.

Likumsargi ieguva informāciju, ka zādzību, visticamāk, pastrādāja minētais paziņa.

Drīz vien VP saņēma jaunu ziņu – Siguldā ceļa zīmē ietriekusies kāda automašīna. Izrādījās, ka tā bijusi automašīna, kas nule aizdzīta no policiju izsaukušā vīrieša pagalma.

Par avāriju nepaziņojot VP, spēkrata vadītājs notikuma vietu pameta, atstājot tur nozagto "Dacia" ar sabojāju radiatoru un cauru riepu.

Otrdienas vakarā VP nāca uz pēdām vīrietim, kurš nu tiek turēts aizdomās par automašīnas zādzību un ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu. Aizturēšanas brīdī 1985. gadā dzimušais vīrietis bija divu promiļu stiprā alkohola reibumā. Viņš jau iepriekš bijis sodīts par zādzībām, norāda VP.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas – par zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

VP uzsver, ka vīrietim būs jāatbild arī par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un bez vadītāja apliecības.

Zagtā automašīna ir atdota īpašniekam, bet par zaglim piemērojamo drošības līdzekli drīzumā lems tiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!