Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts policija (VP) saņēma informāciju, ka Daugavpilī kāds nenoskaidrots vīrietis, bija uzbrucis sievietei, nodarījis viņai miesas bojājumus, un nolaupījis personīgas mantas. Saņemot izsaukumu, notikuma vietā ieradās VP Daugavpils iecirkņa policisti, kuri operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā jau nākamajā dienā aizturēja iespējamo vainīgo personu.

Kā portāls "Delfi" uzzināja VP, pagājušās nedēļas beigās VP Daugavpils iecirknis saņēma informāciju no kādas sievietes, kurai ap pulksten 21.20 vienā no Daugavpils mikrorajoniem uzbruka nepazīstams vīrietis, un pielietojot vardarbību – žņaudzot, nolaupīja viņai piederošās personīgās mantas.

Notikuma vietā nekavējoties ieradās likumsargi un tika uzsākti ļaundara meklēšanas pasākumi.

Izmeklēšanas darbību un operatīvo pasākumu rezultātā, jau nākamajā dienā, Daugavpilī aizdomās par saistību ar minētiem noziedzīgiem nodarījumiem, aizturēts kāds 1980. gadā dzimis vīrietis.

Policija piebilst, ka iespējamais vainīgais jau iepriekš nonāca policijas redzeslokā un ir bijis vairakkārt tiesāts, tajā skaitā arī par smagiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Pašlaik vīrietim ar tiesas lēmumu ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Izmeklēšana turpinās, savukārt iespējamai vainīgai personai par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Atgādinām, ka pēc Krimināllikuma 176.panta 1.daļas, par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu (laupīšana), — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!