Foto: LETA
Pirmdien, 23. oktobrī, ap pulksten 12 Valsts policijas darbinieki aizturēja divus aizdomīgus vīriešus, no kuriem viens, kā vēlāk izrādījās, bija apzadzis dzīvokli Āgenskalnā, informē Valsts policijā.

Policisti atpazina abas personas, kuras jau iepriekš bija nonākušas policijas redzeslokā par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti un mantiskiem noziegumiem.

Likumsargi informē, ka, tā kā personas atradās acīmredzamā narkotisko vielu reibumā, tās tika aizturētas un nogādātas Rīgas Zemgales iecirknī. Tika uzsākta lietvedība par atrašanos narkotisko vielu reibumā.

Policistiem radās aizdomas, ka mantas, ko nesa 1974. gadā dzimis vīrietis, varētu būt zagtas.

Aptuveni stundu vēlāk Rīgas Zemgales iecirknī tika saņemts iesniegums, par to, ka Āgenskalnā ir apzagts dzīvoklis. Likumsargi, salīdzinot nozagto mantu sarakstu ar tām, kuras tika atsavinātas, konstatēja, ka mantas sakrīt.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Ņemot vērā, ka aizturētais 1974. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par analoģiskiem nodarījumiem, viņam tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Otrs vīrietis pēc administratīvās lietas uzsākšanas tika atbrīvots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!