Foto: Valsts policija

Oktobrī Valsts policija kādā angārā vienā no Rīgas mikrorajoniem konstatējusi speciāli aprīkotas telpas tabakas ražošanai. Apskates laikā noskaidrots, ka tur ražota apritē aizliegtā zelējamā tabaka, informē Valsts policijā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ķengaraga iecirkņa policisti ieguvuši operatīvo informāciju par iespējamu tabakas izstrādājumu ražotni cita iecirkņa apkalpojamā teritorijā Rīgā.

10. oktobrī Rīgas Ķengaraga iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti ieradušies adresē, lai veiktu plānoto administratīvo apskati. Angārā, kas atrodas rūpnieciskajā teritorijā, policisti konstatējuši telpas, kas aprīkotas ar automātiskām iekārtām tabakas ražošanai. Policistu ierašanās brīdī ražošana šajās telpās gan nenotika.

Apskates laikā atrastas un izņemtas 20 000 bundžiņas ar zelējamo tabaku, 100 litri alkoholu saturoša šķidruma, kas, iespējams, ir spirts, 45 litri šķidrā nikotīna un 3000 eiro skaidrā naudā. Policisti atsavinājuši arī vairākus maisus ar dažādām tabakas ražošanai paredzētām ķimikālijām un iekārtas. Veikta arī blakus esošo telpu un automašīnu apskate.

Notikuma vietā aizturētas četras personas, kuras, kā pieļauj policija, varētu būt saistītas ar zelējamās tabakas apriti. Viņu loma izdarītajā noziegumā patlaban tiek skaidrota. Tāpat policija noskaidro, cik ilgi tabakas ražotne darbojusies. Taču, spriežot pēc visa, nekas neliecina, ka tur ražota tabaka lielā apmērā, norāda likumsargi.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta 1. daļas – par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Tabaka, alkohols, nikotīns un citas atsavinātās vielas ir nodotas glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrai, un pēc ekspertīzes veikšanas tiks lemts par to iznīcināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!