Foto: Valsts policija

Aizdomās par narkotisko un psihotropo vielu glabāšanu un realizāciju Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki aizturējuši divus vīriešus, portālu "Delfi" informēja VP.

Veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, pērnā gada nogalē Iecavas novadā policija apturēja transportlīdzekli un aizturēja divus vīriešus. Sankcionētas kratīšanas laikā VP atsavināja baltas krāsas pulverveida vielu – 189,2 gramus amfetamīna, kas bija iepakots polietilēna maisā.

Abi aizturētie vīrieši jau agrāk ir nonākuši policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Viens no aizturētajiem ir Jelgavas, savukārt otrs Ozolnieku novada iedzīvotājs. Tiesa aizturētajiem piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu.

Uzsākts kriminālprocess par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa, kā arī par preču un vielu, kuru aprite ir aizliegta vai speciāli reglamentēta, pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai.

Izmeklēšanas gaitā tiks pārbaudīta abu vīriešu saistība arī ar citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!