Foto: LETA
Valsts policijas pieņemtais lēmums neuzlauzt kāda dzīvokļa Rīgā durvis beidzies ar vīrieša nāvi.

Portālam "Delfi" zināms, ka 7. janvārī Rīgas pašvaldības policija saņēmusi izsaukumu par applūdušu dzīvokli kādā daudzdzīvokļu mājā Rīgā. Policistiem ierodoties, durvis neviens nav vēris vaļā, taču aiz durvīm bijušas dzirdamas skaņas, kas radījušas kārtības sargos bažas.

Tā kā pašvaldības policistiem šādos gadījumos nav pilnvaroti pieņemt lēmumu par dzīvokļa durvju izlaušanu vai citāda veida iekļūšanu dzīvesvietā, uz notikuma vietu izsaukta Valsts policija.

Valsts policija notikuma vietā sazinājusies ar savu dežūrdaļu un nolēmusi, ka nelauzīs durvis. Pieņēmusi šādu lēmumu, Valsts policija no notikuma vietas aizbraukusi. Kad skaņa, kas iepriekš nākusi no dzīvokļa, apklususi, izmantojot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta autokāpnes, tomēr iekļūts dzīvoklī, kur atrasts vīrieša līķis.

Neminot personas vārdu, Valsts policijā portālam "Delfi" apstiprināja, ka 7. janvārī Rīgā, Maskavas ielā, kādā dzīvoklī atrasts miris vīrietis. Tāpat Valsts policijā sākta dienesta pārbaude, lai noskaidrotu, vai policisti ir rīkojušies situācijai atbilstoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!