Foto: PantherMedia/Scanpix

Svētdien, 3. februārī, Valsts policija devusies izsaukumā uz kādu hosteli Rīgas centrā, kur ārvalstu pilsonim, kamēr viņš mazgājies dušā un viņa numuriņa durvis nav bijušas aizslēgtas, no istabas pazudusi planšete un portatīvais dators, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Valsts policijas Rīgas Centra iecirkņa policisti izmeklēšanā noskaidrojuši, ka noziegumu, visticamāk, izdarījuši divi jaunieši, kuri apmetušies blakus numuriņā. Tobrīd šie jaunieši no hosteļa jau bija izrakstījušies.

Likumsargi noskaidroja viņu atrašanās vietu un 5. februārī abus aizturēja.

Aizturētie dzimuši 1992. gadā un 2002. gadā un abi jau iepriekš sodīti par mantiskiem noziegumiem. Turklāt viņus meklēšanā par iepriekš izdarītiem noziegumiem bija izsludinājuši divi citi Rīgas iecirkņi.

Policijas rīcībā esošā pašreizējā informācija liecina, ka nozagtās mantas personas pārdevušas nepazīstamiem cilvēkiem uz ielas. Policija strādā, lai noskaidrotu, kurš šīs mantas nopircis.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Abi aizturētie jaunieši šobrīd atrodas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!