Foto: stock.xchng

Piektdien, 8. februārī, Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirknī vērsies kāds sociālā mājā dzīvojošs vīrietis, kurš ziņojis, ka iepriekšējā dienā viņu piekāvuši un aplaupījuši trīs tās pašas mājas iedzīvotāji, informē policijā.

Cietušais pastāstījis, ka todien ļaundari viņu sastapuši mājas kāpņu telpā un piekāvuši. Pēc tam vīrieši ievilkuši cietušo viņa istabā un iznesuši no tās visu vērtīgo – mobilo telefonu, dažādas personīgās mantas un pat pārtikas produktus. Ņemot vērā, ka vīrietim bija nodarīti miesas bojājumi, viņš policijā vērsies tikai nākamajā dienā.

Saņemot informāciju par noziegumu, policisti nekavējoties sākuši meklēt aizdomās turētās personas.

Konkrētajā sociālajā mājā ir ierīkotas videonovērošanas kameras, kas palīdzēja lietas izmeklēšanā.

Vienu no laupītājiem – 1987. gadā dzimušu vīrieti – Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti aizturējuši tas pašas dienas vakarā. Svētdien, 10. februārī, tiesa viņam piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu.

Arī pārējiem diviem aizdomās turētajiem vīriešiem ilgi neizdevās slēpties no policistiem. Pirmdienas rītā, 11. februārī, Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes policistiem aizturējuši arī abus pārējos aizdomās turētos vīriešus, kuri dzimuši 1983. gadā un 1966. gadā.

Policija ierosinājusi tiesai piemērot drošības līdzekli apcietinājumu arī šīm personām.

Visi aizturētie vīrieši jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par mantiskiem un ar miesas bojājumu nodarīšanu saistītiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas – par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!