Foto: Valsts policija

Valsts policija kriminālvajāšanas sākšanai prokuratūrai nosūtījusi krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par sava biznesa partnera slepkavību mantkārīgā nolūkā.

Valsts policijā portālam "Delfi" pastāstīja, ka 2017. gada 21. aprīlī Valsts policijā saņemts iesniegums par kādas personas pazušanu nenoskaidrotos apstākļos. Policija sākusi personas meklēšanu, bet operatīvajos un izmeklēšanas pasākumos likumsargiem izdevies noskaidrot, ka vīrietis noslepkavots un viņa līķis – paslēpts.

Likumsargi arī noskaidrojuši, ka vīrieša slepkavība saistīta ar viņa profesionālo darbību, peļņas un ienākumu gūšanas avotiem, kā arī noziedzīgajā nodarījumā, proti, pazudušā vīrieša noslepkavošanā, iesaistīts viņa biznesa partneris, kurš noslepkavotajam bija parādā lielu naudas summu par automašīnas iegādi.

Pēc vīrieša slepkavības aizdomās turētais mēģinājis slēpt savas noziedzīgās darbības, iznīcinot lietiskos pierādījumus un paslēpjot līķi meža masīvā – bedrē, zem koku zariem.

Aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts 1970. gadā dzimis vīrietis, kurš tiek saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 117. panta 9. punkta – par slepkavību, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policija norāda, ka kriminālprocesā veiktas visas nepieciešamās izmeklēšanas darbības, lai nostiprinātu iegūto pierādījumu bāzi. 2019. gada 16. janvārī pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu kriminālvajāšanas sākšanai.

Valsts policija norāda, ka ikviena nozieguma izmeklēšanā tiek ieguldīts rūpīgs darbs, taču slepkavību atklāšanas mēdz būt sarežģītākas un laikietilpīgas. "Tas nav vienas dienas darbs. Dažkārt slepkavību izmeklēšanās iesaistās vairākas policijas struktūrvienības, un katrai ir sava loma nozieguma atklāšanā. Īpaši svarīgi ir iegūt spēcīgus un neapgāžamus pierādījumus, turklāt ekspertīžu veikšana un rezultātu apstrāde nenotiek acumirklī," skaidro Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 1. nodaļas priekšnieks Romāns Jašins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!