Foto: Shutterstock

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā, kurā aizdomās par vardarbību pret astoņus gadus vecu meiteni turēts viņas patēvs. Kriminālprocess nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Pagājušā gada oktobrī Kurzemes reģiona pārvalde saņēmusi informāciju no izglītības iestādes par to, ka kādai astoņgadīgai meitenei konstatēti miesas bojājumi – zemādas asins izplūdumi uz sejas un pārsistas lūpas. Lai gan sākumā meitene nav vēlējusies stāstīt, kur guvusi miesas bojājumus un melojusi, ka pati nokritusi, beigās viņa tomēr atzinusies.

Valsts policijā par notikušo tika sākts kriminālprocess par vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja ar to mazgadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas un ja tās nodarījušas personas, no kurām cietušais ir materiāli vai citādi atkarīgs.

Izmeklēšanā iegūtās ziņas norāda, ka meitenes patēvs, 1991. gadā dzimis vīrietis, iesitis meitenei ar siksnu pa seju, nodarot trīs zemādas asins izplūdumus un pārsitot lūpas. Kā iemeslu savām darbībām vīrietis norādījis, ka meitene nebija paspējusi uz tualeti un piečurājusi gan bikses, gan arī grīdu.

1991. gadā dzimušais vīrietis iepriekš nonācis policijas redzeslokā par dažāda veida likumpārkāpumiem.

Vīrietis savu vainu atzīst un ar izmeklēšanu sadarbojas, papildina policija.

Vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!