Foto: DELFI
Zemgales rajona tiesas priekšā stājies kāds vīrietis, kurš 3,2 promiļu reibumā Iecavas novadā avarēja, bet vēlāk mēģināja ar 2000 eiro piekukuļot policistus, liecina anonimizēts krimināllietas spriedums.

Spriedumā lasāms, ka vīrietis 2018. gada 7. decembra pēcpusdienā piedzēries un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām brauca pa ceļu Rīga–Bauska–Lietuvas robeža galvaspilsētas virzienā.

Iecavas novadā vīrietis nespēja novaldīt spēkratu un nobrauca no brauktuves, kur viņu vēlāk aizturēja Valsts policijas darbinieki.

Policija kungu veda uz Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centru Tvaika ielā, lai veiktu ekspertīzi par alkohola koncentrāciju vīrieša organismā. Brauciena laikā aizturētais vīrietis vairākkārt likumsargiem piedāvāja kukuli – vispirms 1000 eiro, bet pēc tam jau 1500 eiro un 2000 eiro. Policisti vīrieša piedāvājumu atraidīja.

Ekspertīzē noskaidrots, ka vīrietis bija 3,2 promiļu alkohola reibumā. Tad viņam noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu, bet par kukuļa piedāvājumu policisti informēja Bauskas iecirkņa dežūrdaļu.

Pirmstiesas izmeklēšanā apsūdzētais atzina savu vainu nodarījumos, piekrītot, ka viņš ir pārkāpis Krimināllikuma pantus par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā un bez tiesībām, kā arī par kukuļdošanu.

Tiesa vīrietim piemēroja 380 stundas ilgu piespiedu darbu un atņēma transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!