Foto: Valsts policija

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes Kinoloģijas nodaļas kinologu un dienesta suni par narkotisko un psihotropo vielu nelegālo apriti aizturējuši vairākas personas, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Tāpat aizdomās par narkotisko un psihotropo vielu lietošanu vairākas personas nogādātas ekspertīzes veikšanai.

8. aprīlī kriminālprocesā par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu apriti veikta sankcionēta kratīšana Ozolnieku novadā, Cenu pagastā. 1983. gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā atrastas un atsavinātas 796 tabletes MDMA jeb ekstazī un smalcinātājs, kurā atradās zaļganbrūna augu valsts izcelsmes viela – marihuāna.

Par šī noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu policisti aizturēja – 1983. gadā un 1989. gadā dzimušus vīriešus, kuriem aizturēšanas brīdī atsavināts vēl viens polimēra iepakojums ar marihuānu.

Abiem vīriešiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

9. aprīlī citā kriminālprocesā policisti Ozolnieku novadā aizturējuši 1983. gadā dzimušu vīrieti, pie kura atrasti un atsavināti trīs polimēra iepakojuma ar baltas krāsas pulverveida vielu un viens ar zaļgankrāsas augu valsts izcelsmes vielu. Saistībā ar šo kriminālprocesu aizturēts arī 1965. gadā dzimis vīrietis.

Turpinot izmeklēšanu nākamajā dienā Ozolnieku novada Ozolniekos veikta sankcionēta kratīšana - šoreiz 1968. gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā. Policija atradusi un atsavinājusi sešus polimēra iepakojumus ar baltu pulverveida vielu, divus elektroniskos svarus, 1,5 litra plastmasas pudeli ar zaļganbrūnām augu valsts izcelsmes vielu paliekām, vairākas tabletes, mobilo tālruni un naudu. Saistībā ar šī noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu dieviem aizturētiem vīriešiem, kuri jau agrāk nonākuši policijas redzeslokā, tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Savukārt 11. aprīlī sadarbībā ar skolām policija rīkojusi kārtējo reidu, šoreiz tas noticis Jelgavas tehnikumā. Reida laikā aizdomās par narkotisko vielu lietošanu astoņas personas nogādātas uz medicīnas iestādi ekspertīzes veikšanai. Līdzīgu reidu 12. martā bija veikuši arī Tukuma iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma administrāciju, izmantojot dienesta suni. Četru audzēkņu mantās policisti toreiz atrada un atsavināja narkotiskās vielas – marihuānu, par ko tika sākti trīs kriminālprocesi un viena administratīvā lietvedība. Savukārt aizdomās par narkotisko vielu lietošanu uz ekspertīzi nogādāja astoņus jauniešus un par to sāka administratīvās lietvedības.

11. aprīlī policisti arī aizturējuši 1988. gadā un 1975. gadā dzimušus vīriešus, kuri pēc iepriekšējās vienošanās nelikumīgi pārvietojuši pāri Latvijas robežai narkotiskās un psihotropās vielas bez nolūka tās realizēt. Aizturēšanas laikā policisti atrada un atsavināja polimēra iepakojumu ar marihuānu. Veicot sankcionētu automašīnas "Toyota Avensis" kratīšanu, policisti atrada un atsavināja vēl 2085 gramus marihuānas.

Vienai no aizturētām personām tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, bet otrai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Visas atsavinātās narkotiskās un psihotropās vielas ir nosūtītas ekspertīzei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!