Foto: PantherMedia/Scanpix
Pirmdienas, 10. jūnija, rītā pār Latvijā no Stokholmas ieceļojuša kruīza kuģa bortu pārkritis kāds ceļotājs.

Valsts policijā portālam "Delfi" pastāstīja, ka pirmdien pirms pulksten 11 policija no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) saņēmusi informāciju par Daugavā iekritušu cilvēku.

VUGD veicis personas meklēšanas pasākumus ūdenstilpnē, taču tie beigušies neveiksmīgi.

Valsts policijas šobrīd rīcībā esošā informācija liecina, ka aiz borta pārkritušais cilvēks ir vīrietis, kurš ir ārvalsts pilsonis. Tāpat patlaban likumsargu informācija liecina, ka nav noticis noziedzīgs nodarījums, taču policija sākusi resorisko pārbaudi, kurā tiek skaidroti notikušā apstākļi.

VUGD preses pārstāve Inta Palkavniece portālam "Delfi" pastāstīja, ka pirmdien pulksten 10.30 VUGD saņēma izsaukumu par to, ka Daugavas upē, iespējams, atrodas cilvēks. Ar citu dienestu palīdzību (Valsts policija, Rīgas pašvaldības policija un Valsts robežsardze) veikta Daugavas abu krastu apsekošana un pārbaude, vai cilvēks nav izpeldējis krastā.

Savukārt ar Rīgas Brīvostas flotes kuģa un VUGD zemūdens kameru palīdzību pārbaudīts ūdens akvatorijs vairāku desmitu hektāru platībā, bet cilvēks netika atrasts, informēja Palkavniece. Pirmdienas pēcpusdienā darbi notikuma vietā tika pārtraukti un otrdien meklēšanas darbi tiek turpināti – tiks pārbaudīts ūdens akvatorijs un krasta līnijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!