Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šodien lietā par vismaz 20 000 eiro kukuļa ņemšanu aizturējis trīs personas, tostarp Rīgas domes deputāti un Latvijas Universitātes (LU) rektora vietnieci juridiskajos jautājumos Baibu Broku (VL-TB/LNNK), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

LU prorektore humanitāro un izglītības zinātņu jomā Ina Druviete apstiprināja, ka KNAB darbinieki šodien bija ieradušies LU, taču viņa nekomentēja vai veiktas izmeklēšanas darbības. Tāpat Druviete nesniedza citus komentārus.

Neminot konkrētas iestādes un amatpersonas, KNAB portālu "Delfi" informēja, ka 8. jūlijā iepriekš sāktā kriminālprocesā birojs veic neatliekamās kriminālprocesuālās darbības, tai skaitā vairākas kratīšanas. Kriminālprocess sākts par kukuļa piedāvājumu valsts amatpersonai un par kukuļa pieņemšanu pēc Krimināllikuma 320. panta 2. daļas un Krimināllikuma 323. panta 2. daļas.

"Ilgstošu operatīvo un speciālo izmeklēšanas darbību rezultātā KNAB ieguva ziņas, kas liecina, ka valsts amatpersona, būdama iepirkumu komisijas priekšsēdētāja vietniece, iespējams, darbojusies konkrētu uzņēmēju interesēs.

Procesa virzītāja rīcībā esošie fakti dod pamatu uzskatīt, ka valsts amatpersona, iepriekš vienojoties, pieņēmusi uzņēmēju kukuļa piedāvājumu, kukuli noformējot kā ziedojumu biedrībai," informēja KNAB. Iespējamā kukuļa summa ir ne mazāka kā 20 000 eiro.

Birojs norāda, ka patlaban kriminālprocesā notiek aktīvs izmeklēšanas darbs, nostiprinot procesuālo darbību laikā iegūto informāciju. Detalizētāku informāciju KNAB sola sniegt līdzko tas būs iespējams, nekaitējot izmeklēšanas interesēm.

LU rektors Indriķis Muižnieks portālam "Delfi" norādīja, ka visa viņam zināmā informācija jau ir publiski izskanējusi, un citu papildus ziņu viņa rīcībā neesot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!