Foto: DELFI

Valsts policija pirmdien noslēgusi vērienīgu operāciju, kurā izņēmusi vairāk nekā 300 kilogramus narkotisko vielu un aizturējusi sešas personas, otrdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš informēja, ka vienā kravā no Eiropas atklātas trīs veidu narkotiskās vielas – metamfetamīns, hašišs un MDMA jeb ekstazī tabletes.

Aizturētās personas ir Latvijas valstspiederīgie, kuri saistīti ar organizēto noziedzību.

Liela daļa no aizturētās kravas bijusi paredzēta tieši Latvijas tirgum, par to policijai neesot šaubu.

Ķuzis gan neprecizēja, no kuras Eiropas valsts nākusi krava.

Kā norāda policijā, 2. septembrī, Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki sadarbībā ar citu ārvalstu tiesībsargājošām iestādēm un Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldi aizturēja sešus organizētas noziedzīgas grupas dalībniekus.

Tika izņemti aptuveni 230 kilogrami hašiša, ap 100 kilogrami metamfetamīna un aptuveni 40 kilogrami MDMA tablešu. Precīzs narkotiku svars tiks noteikts ekspertīzēs.

Par notikušo ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas – par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu un pārvadāšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā un 190.1 trešās daļas – vielu, kuru aprite ir aizliegta, pārvietošana pāri Latvijas valsts robežai, ja to izdarījusi organizēta grupa.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd sīkāka informācija netiek sniegta.

Valsts policijas (VP) nesen uzietās narkotiku kravas vērtība varētu sasniegt piecus miljonus eiro, aģentūrai LETA pastāstīja VP preses pārstāve Ilze Jurēvica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!