Foto: Valsts policija
Augusta beigās Valsts policijai (VP), veicot vairākas sankcionētas kratīšanas Jēkabpilī, likumsargi atsavināja kopumā 520 620 dažādu marku cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Kratīšanas veiktas, policijai strādājot nelegālo akcizēto preču aprites apkarošanas jomā un uzsākto kriminālprocesu, kura ietvaros aizturēta viena iepriekš policijas redzeslokā nebijusi persona.

Personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Izmeklēšanā tiks pārbaudīta personas saistība arī ar citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Patlaban notiek pirmstiesas izmeklēšana.

Policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas, proti, par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā, vai par šā panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja to izdarījusi organizēta grupa.

Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Foto: Valsts policija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!