Foto: Valsts policija
Valsts policijas Krāslavas iecirkņa likumsargi aizdomās par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kādu vīrieti Dagdā piekaujot līdz nāvei, aizturējuši trīs vietējos iedzīvotājus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

3. septembrī ap pulksten 18.02 Valsts policija saņēmusi informāciju no mediķiem, ka kādā dzīvoklī Dagdā atrasts 1960. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Saistībā ar notikušo Krāslavas iecirknī ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta 3. daļas par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, un sākta izmeklēšana.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, visdrīzāk, kopīgi lietojot alkoholu, starp cietušo un viņa ciemiņiem izcēlies sadzīves rakstura konflikts, kas vēlāk pārtapis kautiņā. Konfliktā vīrietis smagi piekauts un no gūtām traumām nomiris notikuma vietā.

Skaidrojot notikuma apstākļus, Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas likumsargi tajā pat dienā aizdomās par saistību ar minēto noziedzīgo nodarījumu aizturējuši trīs vietējos iedzīvotājus – 1958. gadā, 1982. gadā un 1991. gadā dzimušus vīriešus. Divi no aizturētajiem jau iepriekš nonākuši likumsargu redzeslokā.

Patlaban policijā turpinās izmeklēšana, tiek skaidrota šo vīriešu saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Saskaņā ar Krimināllikuma 125. panta 3. daļu par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!