Foto: F64

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis trīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonas par iespējamu krāpšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās un dienesta viltojumu mantkārīgā nolūkā, portāls "Delfi" uzzināja IDB.

Aizturētie ir Kurzemes reģiona daļas komandieris, posteņa komandieris un ugunsdzēsējs-glābējs.

Biroja rīcībā esošie fakti norāda uz ilgā laika periodā veiktām darbībām saistībā ar darba laika uzskaiti nolūkā saņemt nepamatotu darba samaksu.

Personām piemērots aizdomās turētās personas statuss un drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu, tai skaitā aizliegums ieņemt noteiktu amatu.

Krimināllikuma 177. panta 2. daļa par krāpšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Savukārt Krimināllikuma 327. panta 2. daļa par dienesta viltojumu, ja tās izdarītas mantkārīgā nolūkā, paredz, ka par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!