Foto: stock.xchng
Sestdien, 16. maijā, robežsargi Silenes robežkontroles punktā aizturējuši kārtējo kukuļdevēju - Ukrainas pilsonis mēģinājis piekukuļot robežsargus, dodot kukuli 50 eiro apmērā, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzē.

Pildot dienesta pienākumus, robežsargi konstatējuši kādu 1986. gadā dzimušu Ukrainas pilsoni, kurš vēlējies šķērsot valsts robežu bez derīgas vīzas.

Lai šķērsotu valsts robežu ar vīzu, kurai beidzies derīguma termiņš, vīrietis robežsargiem devis 50 eiro kukuli. Vīrietis bija sagatavojis vēl 150 eiro, ja 50 eiro būs par maz.

Par kukuļdošanu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas un krimināllietas materiāli nosūtīti Daugavpils prokuratūrai ar ierosinājumu sākt kriminālvajāšanu pret aizdomās turēto Ukrainas pilsoni. Ar Daugavpils prokuratūras prokurora priekšrakstu vīrietim piemērots naudas sods desmit minimālo mēnešalgu apmērā, proti, 4300 eiro apmērā.

Valsts robežsardze atgādina, ka kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods desmit līdz divu tūkstošu Latvijā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!