Foto: F64

Valsts policija (VP) nosūtījusi prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai kriminālprocesu par sutenerismu trīs džentlmeņu klubos Rīgā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, informēja likumsargi.

VP Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde izmeklēšanas laikā noskaidrojusi, ka šie džentlmeņu klubi darbojās laika posmā no 2015. līdz 2018. gadam. Taču klubu klienti pārsvarā bija turīgi ārvalstu tūristi. Nakts klubā par atsevišķu samaksu kluba klientiem bija iespējams saņemt seksuālus pakalpojumus.

2018. gadā uzsāktā Kriminālprocesa ietvaros likumsargi uzlika arestus 35 objektiem, tostarp naudai, banku kontiem, kustamai un nekustamai mantai. To kopējā vērtība ir vairāk nekā 500 000 eiro.

Organizētās grupas dalībniekiem tiek inkriminēta arī noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija kopsummā par vairāk nekā 400 000 eiro.

VP kriminālprocesā kopumā par aizdomās turētajām atzinusi desmit personas – divus vīriešus un astoņas sievietes. Aizdomās turēto lokā ir klubu īpašnieki, administratores un grāmatvede.

Šobrīd kriminālprocess nosūtīts prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!