Foto: Valsts policija

Rīgā policija aizturējusi vīrieti, kurš pēc sirmgalves aplaupīšanas un nogalināšanas bija izlecis no piektā stāva un aizbēdzis, informēja Valsts policija.

13. jūnija vakarā Teikas iecirknī saņemts izsaukums par vīrieti, kurš izlecis no daudzdzīvokļu nama piektā stāva dzīvokļa.

Ierodoties notikuma vietā, sastapti notikušā aculiecinieki, kuri pastāstīja, ka vīrietis piezemējies zālienā pie mājas un, atsakoties no medicīniskās palīdzības, aizgājis prom.

Skaidrojot notikuma apstākļus, policisti devās uz norādīto dzīvokli. Ņemot vērā, ka dzīvokļa durvis likumsargiem neviens neatvēra, ar ugunsdzēsēju palīdzību caur balkonu iekļūts dzīvoklī, kur atrasta 1939.gadā dzimusi sieviete ar galvas traumu. Cietusī tika nodota mediķu aprūpē.

Dzīvoklī esošās mantas bija izmētātas, atvilktnes un skapji bija atvērti. Policijas darbiniekiem atrodoties dzīvoklī, ieradās arī cietušās sievietes radinieks, kas liecināja, ka pirms laika mēģinājis sazvanīt cietušo, taču viņam tas neesot izdevies, tāpēc, nojaušot ko nelāgu, devies viņu apraudzīt.

Pirmoreiz atnākot, viņš zvanījis pie durvīm, taču neviens durvis neatvēra, tāpēc aizgājis uz savām mājām pēc atslēgām un atnācis atkal. Vizuāli apskatot dzīvokli, viņš konstatēja, ka ir nolaupīts mobilais telefons.

Nākamajā dienā, 14.jūnijā, cietusī persona no gūtajām traumām gājusi bojā, tāpēc sāktais kriminālprocess tika pārkvalificēts par laupīšanu, ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, vai ja tā izraisījusi citas smagas sekas.

Kriminālprocesā tika sākti vainīgās personas meklēšanas pasākumi, kas vainagojās ar panākumiem. Izmeklēšanā noskaidrots, ka minēto noziegumu izdarījis 1989. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem, tai skaitā par miesas bojājumu nodarīšanu un laupīšanām. Tāpat viņš iepriekš sodīts arī par narkotisko vielu nelikumīgu apriti, un patlaban divi kriminālprocesi ir iztiesāšanas stadijā.

15.jūnijā policisti šo personu aizturēja. Veicot kratīšanu viņa dzīvesvietā, tika izņemts nolaupītais mobilais telefons.

Patlaban vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka cietusī persona nebija izvēlēta pēc nejaušības principa - tā bija aizturētās personas tuva paziņa. Pašreizējā izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka aizdomās turētais bija ieradies pie cietušās un viņa atvērusi dzīvokļa durvis. Pēc tam ļaundaris viņu pagrūdis, cietusī pakritusi un ar galvu atsitusies pret skapīti. Ļaundaris nolaupījis 23 eiro un mobilo telefonu.

Tobrīd pie durvīm kāds piezvanījis un vīrietis nolēmis paļauties uz veiksmi un izlecis no piektā stāva balkona. Nopietnus ievainojumus viņš neguva, bet tās pašas dienas vakarā par nolaupīto naudu viņš iegādājās narkotiskās vielas, savukārt pārdot nolaupīto telefonu viņš nepaspēja.

Vīrietim par minēto noziegumu draud brīvības atņemšanu no pieciem līdz 15 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!