Foto: Valsts policija

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki 5. jūnijā Daugavpilī atklājuši marihuānas audzētavu, kā rezultāti izņemti 178 marihuānas augiem līdzīgi stādi un 60 kilogrami nelegālās vielas, portālu "Delfi" informēja policijā.

Likumsargi iepriekš uzsāktā kriminālprocesā veica telpu pārbaudi kādā īpašumā Daugavpils centrā. Pārbaudes laikā likumsargi konstatēja telpās ierīkotu marihuānas audzētavu.

Valsts policijas darbinieki aizturēja aizdomās turamo personu, bet kratīšanas rezultātā kopā izņemti 178 marihuānas augiem līdzīgi stādi, aptuveni 53 kilogrami marihuānai līdzīgu augu neizžāvētā veidā un vairāk kā septiņi kilogrami izžāvētas marihuānas.

Precīza izņemto vielu sastāva un daudzuma noteikšanai kriminālprocesa ietvaros ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, informē likumsargi.

Aizdomās turamajai personai, kurš iepriekš bija nonācis policijas redzes lokā, draud kriminālatbildība par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā.

Personu šādā gadījumā var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!