Foto: LETA
Pagājušajā diennaktī valstī reģistrēti 54 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši deviņi cilvēki, portāls “Delfi” uzzināja Valsts policijā.

Rīgas reģionā fiksēts lielākais negadījumu skaits – 21. Tajos cietuši seši cilvēki, no kuriem trīs bijuši velosipēdisti. Latgales reģionā fiksētas 13 avārijas un tajās cietuši divi cilvēki, no kuriem viens bijis velosipēdists. Deviņas avārijas reģistrētas Vidzemes reģionā, sešas – Zemgalē, bet piecas – Kurzemē. Negadījumos Kurzemes reģionā cietis viens velosipēda vadītājs.

Kopumā ceļu satiksmes jomā noformēti 499 administratīvo pārkāpumu protokoli.

239 protokoli izrakstīti par ātruma pārsniegšanu, 17 par braukšanu alkohola reibumā, divi par braukšanu narkotisko vielu reibumā un vēl divi par agresīvu braukšanu.

Rīgas reģionā notverti četri autovadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā un divi, kuri transportlīdzekli vadīja, būdami narkotisko vielu iespaidā, Zemgales reģionā notverti seši dzērājšoferi, Vidzemes reģionā notverti trīs iereibuši autovadītāji, bet Kurzemē un Latgalē – katrā pa diviem iereibušiem autovadītājiem.

Valsts policijā informēja, ka Līgo dienā trīs šoferi bijuši no 0,2 līdz 0,5 promiļu reibumā, pieci šoferi – no 0,5 līdz vienai promilei, seši šoferi – no vienas līdz 1,5 promilei, bet no 1,5 un vairāk promilēs pie stūres pieķerti trīs šoferi.

Policija arī šodien un rīt, 25. jūnijā, turpinās pastiprinātas pārbaudes uz ceļiem, tāpēc aicina automašīnas vadītājus neapdraudēt savu un līdzcilvēku dzīvības un nesēsties reibumā pie stūres, kā arī neļaut to darīt citiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!