Foto: Valsts policija

Valsts policija ceturtdien, 2. jūlijā, kriminālvajāšanas uzsākšanai nodeva kriminālprocesu par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu un glabāšanu lielā apmērā, informēja likumsargi.

27. aprīlī Kokneses novadā Valsts policijas darbinieki kriminālprocesa ietvaros veica sankcionētu kratīšanu, kuras laikā izņēma 1005 litrus etilspirtu saturošu šķidrumu, kā arī īpašumā tika atrastas alkohola ražošanai paredzētas ierīces.

Veicot operatīvo meklēšanas pasākumu kopumu, Aizkraukles iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki 27. aprīlī Kokneses novadā iepriekš nesodīta vīrieša īpašumā atrada un izņēma 1005 litrus nelegālā alkohola un alkohola ražošanai paredzētas ierīces.

Ceturtdien, 2. jūlijā, tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu Aizkraukles rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu) un glabāšanu lielā apmērā.

Par šādu noziegumu aizdomās turētajam vīrietim var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Lai mazinātu nelegālā alkohola izplatību, likumsargi aicina iedzīvotājus informēt policiju par nelegālā alkohola tirdzniecības vietām, tās norādot uz īpaši izstrādātas interaktīvas kartes vai arī ziņot par nelegālo akcizēto preču pārvietošanu, tirdzniecību vai uzglabāšanu, zvanot pa tālruni 110, vai vērsties ar iesniegumu policijas struktūrvienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!